Medlem

En bostadsrättsförening sköts gemensamt av de som bor i huset, dvs medlemmarna. Nedan hittar du information om vår fastighet och vad du kan göra för att allas trevnad skall vara så bra som möjligt!

Välkomstbrev

Välkomstbrev Svenska

Welcome Letter English

Månadsavgift
Vatten, värme, ComHem kabel-TV (grundutbud), gräsklippning, och trapphusstädning ingår i avgiften. Även el ingår i avgiften. Föreningen har gemensamt elavtal som ger en lägre kostnad per medlem. Till detta tillkommer 55 kr per månad för bredband via Stockholms Stadsnät.
Styrelsen beslutade att höja månadsavgifterna med 25% från och med den 1 januari 2023 pga högre räntekostnader på våra lån samt kostnad för el och fjärrvärme. Ingen ytterligare höjning av avgiften ser ut att behövas.
Avgifter och hyror administreras av föreningens ekonomiska förvaltare, Simpleko. Avisering sker månadsvis och betalas i förskott. Har du frågor om avisering av avgifter, kontakta deras kundtjänst.

Förråd
Alla lägenheter i huset har ett förråd i källaren med tillträde från plan 1. Storleken är runt 0.5 m2. Det är viktigt att du som nyinflyttad hittar rätt till det förrådet som tillhör din lägenhet. Genom att klicka på länken kan du söka efter din lägenhetsnummer och hitta förrådet som tillhör din lägenhet: Lista över källarförråd

Cykelförråd
Det finns ett cykelförråd i källaren med ingång från gatan (till höger om Hotell Söder) samt ett cykelställ med tak på innegården. På grund av säkerhetsskäl får cyklar inte ställas i entrén eftersom det hindrar utrymning vid brand.

Trädgården
Det finns kvällsbelysning, utemöbler, och cykelställ för medlemmarna att använda. Under trappan (i den grå lådan) finns det sällskapsspel i form av krocket och kubb. Vi sköter gemensamt om planteringarna och utemöblerna, gräset det klipper vår fastighetsservice. Glöm inte att läsa på om trivselreglerna. Är DU trädgårdsintresserad och vill ta ett större ansvar för Södermalms finaste trädgård? Tveka inte att kontakta styrelsen!

Postboxar
Föreningen uppdaterar med namn på postbox i samband med inflytt. Vid andrahandsuthyrning väljer du om ditt namn ska stå kvar tillsammans med andrahandshyresgästen. Kontakta styrelsen om det står fel namn.

Fastighetsförvaltare
Kan du inte lufta elementet? Har du stopp i avloppet? Kan du inte få upp fönstret? Kontaktuppgifter till vår fastighetsförvaltare Energibevakning hittar du här.

Bostadsrättsförsäkring
Som ett tillägg till hemförsäkringen bör du teckna bostadsrättstillägg. Det kan bli kostsamt annars om du råkar ut för t ex en vattenskada.

Extra nycklar
Om du behöver göra en extra kopia av lägenhetsnyckeln så mailar du till styrelsen och anger:

  • Namn
  • Lägenhetsnummer
  • Personnummer
  • Telefonnummer
  • Vad det står på nyckeln

Vi beställer nyckeln som sedan avhämtas mot uppvisande av legitimation på Söderlås butik på Ringvägen. OBS! Gäller ej så kallat ”polislås”.

Extra blipp
Om du behöver ny/extra blipp för att komma in i brevlådan så kontaktar du styrelsen. Kostnad per ny blipp är 50 kr som debiteras på nästkommande avisering av medlemsavgift. Vi brukar lämna nya blippar i brevlådan så försök att ha minst två blippar om en skulle försvinna.

Internet
Föreningen har avtal med Stockholms Stadsnät avseende bredband, bredbands-tv samt bredbandstelefoni. Samtliga medlemmar får ett bredbandsabonnemang med fiberanslutning och en hastighet på 1000/1000 Mbit. Bredbandsabonnemang är ett obligatoriskt tillägg på 55 kr i månaden.

För att koppla in dig till internet kan du ansluta din dator med en nätverkskabel direkt till internet-uttaget som sitter vid lägenhetens hall. Notera att i vissa lägenheter har man installerat internet-uttaget i en annan del av lägenheten. I vissa lägenheter finns det även andra, äldre internet-uttag som inte längre fungerar. Rätt internet-uttag ser ut som på bilden.

För att använda wifi kan man koppla in en router till internet-uttaget och skapa ett trådlöst nätverk. För mer information om hur du aktiverar internet samt kommer igång med trådlöst internet läs bredbandsguiden.

Facebook
Ansök gärna om medlemskap i gruppen Brf Droskhästen 17 på Facebook. Bästa meme vinner ära och berömmelse!

Åtaganden som medlem?
Obligatoriska åtaganden för medlemmarna är årsmötet samt förenings årliga städdag, där det är önskvärt att samtliga medlemmar gör sitt yttersta för att delta.

Mer information