Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Droskhästen 17 bildades 2002 och består av 103 lägenheter varav tre hyresrätter samt en lokal. Föreningen godkänner ej juridisk person. Fastigheten är belägen på Tjärhovsgatan 22. Huset byggdes 1940 och är funkisinspirerat till sin design med en glasad hiss utefter fasaden från vilken du har en fantastisk utsikt över Katarina kyrka och de välbevarade kulturkvarteren.

Huset är välrenoverat i tidstypisk stil och färg med välbevarade detaljer. Byggnaden är märkt med grön klassificering (tidigare benämning K-märkt) som innebär ett högt kulturhistoriskt värde och betyder att bebyggelsen bedöms vara särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

På baksidan finns en stor och lummig innegård med utemöbler och cykelförvaring under tak som disponeras av medlemmarna.

Fastigheten ligger i lugnt läge med fantastisk utsikt över Katarina kyrka och dess lummiga omgivning men bara ett stenkast från Söders pulserande liv. Här är nära till allt. Du hittar sköna promenader bland söders kulturhus, ett rikt utbud av butiker med allt från second hand till design och otaliga mysiga krogar.

För den matintresserade är små delikatessaffärer och inte minst Söderhallarnas utbud en frestelse utöver det vanliga. Kulturlivet är intensivt med teatrar, biografpalats, klubbar och närheten till det anrika Mosebacke som en extra krydda.

Det är nära till allmänna kommunikationer; T-banan från Medborgarplatsen når du på två minuter och alla bussarna från Tjärhovsplan på tre minuter. Behöver du använda pendeltåg tar en promenad till Södra Station ca 10 minuter.

Fastighetsbeteckning: STOCKHOLM DROSKHÄSTEN 17

Årsredovisningar