Nyinflyttad?

Välkommen som medlem i Bostadsrättföreningen Droskhästen 17

Vi hoppas att du skall trivas i huset och med din nya lägenhet. En bostadsrättförening sköts gemensamt av de som bor i huset och för allas trevnad passar vi på att informera Dig som ny medlem om några saker avseende husets skötsel.

Förråd
Alla lägenheter i huset har ett förråd. Det är viktigt att du som nyinflyttad hittar rätt till det förrådet som tillhör din lägenhet. Genom att klicka på länken nedan kan du söka efter din lägenhetsnummer och hitta förrådet som tillhör din lägenhet:

Lista over källarförråd

Cykelförråd
Det finns ett cykelförråd i källaren med ingång från gatan samt ett cykelställ med tak på innegården. På grund av säkerhetsskäl får cyklar inte ställas i entrén eftersom det hindrar utrymning vid brand.

Grovsoprum
Det finns ett grovsoprum i källaren där du kan slänga större sopor, dock inte hushållssopor eller byggsopor!

Återvinningscentral
Glas, papper, plast, metall och tidningar etc. sorterar du vid återvinningsstationen i hörnet Södermannagatan/Tjärhovsgatan, ca 100 meter till höger utanför entrén. Hushållssopor får inte slängas i grovsoprummet.

För att fastighetens sopnedkast ska fungera bör man lämna glas, papper, plast, metall, tidningar, kartonger och allt som går att återvinna i återvinningsstationen. Återvinningsmaterial bör inte slängas i sopnedkastet.

Här nedan kommer en superspännande inspirationsfilm. Missa inte det fantastiska och helt osannolika slutet!

Tvättstugor
Tvättstugorna på våningsplanen 1, 3 och 5 kan inte förbokas utan används spontant då de är lediga. Tvättstugan i källaren bokas elektroniskt med den mörkblåa elektroniska dosan. Se till att det är snyggt och prydligt när du är klar. Torka alltid ur tvättmedelfacket och samla upp dam.

Postboxar
Föreningen sätter upp namnetikett på postboxen. Endast namn på ägare godtas. Har du inneboende eller andrahandshyresgäster används ℅ adress.

Din mailadress
För att underlätta kommunikationen med medlemmarna behöver vi en uppdaterad mail lista. Därför uppskattar vi om du så snart som möjligt kan skicka din mailadress till styrelsen; droskhasten@gmail.com

Fastighetsförvaltare
Numret till vår fastighetsförvaltare Energibevakning hittar du på anslagstavlan i entrén. Notera att du själv är ansvarig för allt som ingår i din lägenhet och anlitar du Energibevakning för att åtgärda eventuella fel står du för kostnaderna.

Ekonomisk förvaltare
Har du frågor om avisering av avgifter kontakta Förvaltning i Östersund AB . Telefonnummer till supporten är: 08-522 182 42 eller via mail: kundtjanst@rbekonomi.se

Andrahandsuthyrning
Om du har för avsikt att hyra ut din lägenhet i andrahand måste styrelsens godkännande inhämtas. Om detta inte görs kan din bostadsrätt förverkas.

Ombyggnad av lägenhet
Observera att om du planerar att bygga om din lägenhet är det noga att du inte bygger för ventilation i rum och badrum. Du ansvarar för alla byggsopor, dessa får inte lämnas i grovsoprummet. Meddela dina grannar om du planerar att bygga om var även noga med att inte utföra arbete i lägenheten från 22.00 till 07.00.

Bostadsrättsförsäkring
Som ett tillägg till hemförsäkringen bör du teckna bostadsrättsförsäkring, kan bli kostsamt annars om du råkar ut för t ex en vattenskada.

Extra nycklar
Om du behöver göra en extra kopia av lägenhetsnyckeln (cylinderlåset) så mailar du till styrelsen på droskhasten@gmail.com, anger ditt namn, lägenhetsnummer, personnummer samt vad det står på nyckeln. Vi beställer nyckeln som sedan avhämtas mot uppvisande av legitimation på Söderlås butik på Ringvägen. OBS, gäller ej så kallat ”polislås”(tillhållarlås).

Nyckeln till postfacket kan kopieras utan föreningens tillstånd, har du tappat bort sista nyckeln så måste en ny cylinder sättas in, Energibevakning hjälper till med det.

Bredband
Föreningen har avtal med Ownit avseende kabel-TV samt bredband. Samtliga medlemmar får ett bredbandsabonnemang med fiberanslutning och en hastighet på 100 Mbps. Bredbandsabonnemang är ett obligatoriskt tillägg på 129 kr i månaden.

För att koppla in dig till internet kan du ansluta din dator direkt till intenet-uttaget som sitter vid lägenhetens hall. Notera att i vissa lägenheter har man installerat intenet-uttaget i en annan del av lägenheten. För att använda trådlöst internet kan man koppla in en router till internet-uttaget och skapa ett nätverk. För mer information om hur du aktiverar internet samt kommer igång med trådlöst internet kan du kontakta Ownits kundservice: 

www.ownit.se/kundservice

08 – 525 09 300 

Måndag – Fredag 08:00 – 18:00
Lördag – Söndag Stängt 
b2bsupport@ownit.se

Hotel Söder
Föreningens hyresgäst Hotel Söder erbjuder rabatt till föreningens medlemmar om du har övernattande gäster som inte ryms i din lägenhet.

Hotel Söder ger 10% rabatt på normala priser året runt. För att boka rum kan man ta kontakt via mejl, telefon eller besöka hotellet. Det räcker med att säga att man är medlem i BFR Droskhästen 17 för att få rabatten. Nedan hittar du kontaktuppgifterna:

Hotell Söder
Tjärhovsgatan 20
11621 Stockholm
Tel +46 8 6446700
Mejladress: info@hotelsoder.se

Facebook
Ansök om medlemskap i gruppen Brf Droskhästen 17 på Facebook.

Kontakta styrelsen
Du är alltid välkommen att maila till styrelsen på: droskhasten@gmail.com

Vi hoppas att du skall trivas i huset och med din nya lägenhet. För att underlätta kommunikationen med medlemmarna behöver vi en uppdaterad mejllista. Därför uppskattar vi om du som nyinflyttad skickar dina kontaktuppgifter till styrelsen så snart som möjligt.